Nieuws

Beste Social Lab Partners,

Vier met ons MAD’s 20 jaar bestaan!

Om deze verjaardag feestelijk te vieren, nodigen wij u van harte uit om samen een hapje en een drankje te nuttigen tijdens de MAD 20 Surprise get together.

Graag zouden we van deze gelegenheid gebruik maken om, naast René Paré in het zonnetje te zetten,gezamenlijk deze mijlpaal en succes te delen en de werkrelatie te verwarmen.

We hopen erop nader tot elkaar te komen, verder kennis te maken en meer samenwerking te realiseren.

Het is een verassing voor onze kracht achter MAD, discretie is gewenst, help mee, doe mee, tijd voor gezelligheid!

U en uw collega’s zijn welkom

Maandag 18 mei 2015 in onze Social Lab Kantine 11:00 – 12:30 uur


Donderdag 7 mei 2015
Kom gezellig lunchen in de kantine!
René Paré van Madlab nodigde afgelopen Social Lab bijeenkomst alle partners uit om gezellig te komen lunchen in de kantine. Renee en zijn team lunchen daar iedere werkdag om 12.30 uur. Dus ben jij in het Social Lab en ontmoet je graag andere Social Lab partners? Schuif dan gezellig aan!

Woensdag 6 mei 2015

Werk Eerst sluit zich aan bij het Social Lab Lab
Vandaag hebben we rond de tafel gezeten met Bart en Kim van Werk Eerst. Zij zijn erg enthousiast over het Social Lab en zien veel mogelijkheden om samen te werken met de verschillende partners binnen het lab. Vanaf deze zomer zullen zij dan ook actief deelnemen aan de bijeenkomsten en de samenwerking met de andere partners opzoeken. 

Eerst een baan, en van daaruit verder
De Lumens Groep wil investeren in arbeid om de economische en maatschappelijke zelfstandigheid van mensen te vergroten. Daarom zijn wij met een groep van vijf medewerkers gevraagd om het project ‘Werk Eerst’ op te zetten. Het idee is te vergelijken met ‘Housing First’, waarbij dak- en thuislozen met meervoudige problemen direct een woning toegewezen krijgen en vervolgens begeleid worden, in plaats van andersom. Dat project is succesvol en zo zou het ook kunnen werken met ‘Werk Eerst’. Als mensen werk hebben als vast gegeven, kunnen ze van daaruit verder.

Alleen maar winst
Werk Eerst is een duurzaam project. Bij Werk eerst vindt men het belangrijk om mensen naar werk toe te leiden, maar vooral om ervoor te zorgen dat ze dat werk ook behouden. Daarmee kunnen ze weer echt deelnemen aan de maatschappij en vergroten ze hun gevoel van eigenwaarde. Daarom begeleiden ze de mensen intensief op alle leefgebieden en bieden ze ondersteuning op de werkvloer. Dat is niet alleen voor de klanten fijn, maar ook interessant voor de bedrijven: zij hoeven zich niet zelf bezig te houden met de begeleiding. Bovendien levert het de maatschappij ook veel op: als meer mensen werk hebben en behouden, zijn er minder mensen die een uitkering aanvragen of vanwege schulden of sociaal-maatschappelijke problematiek aankloppen bij instanties.


Zondag 22 maart 2015, Omroep Brabant
Leger Des Heils lanceert succesvolle aanpak voor sexwerkersZaterdag 9 maart 2013

We bieden geen werkplekken, we dagen samenwerking uit | Eindhovens Dagbla

5 november 2012

Startschot gelost voor ‘social lab’ | Groot Eindhoven | dé Weekkrant 

EINDHOVEN – Maatschappelijke organisaties in Eindhoven zijn sinds donderdag 1 november welkom in het ‘shared social lab’, dat gestart is vanuit het hoofdkantoor van de Lumens Groep. Samen met innovatieplatform Mindhoven bedacht de Lumens Groep het plan. Richard Bijlard van Mindhoven: “De centraal gelegen flexwerkomgeving die de Lumens Groep gecreëerd heeft biedt een perfecte broedplaats om samen ideeën uit te werken.” Jos van Nunen, voorzitter Raad van Bestuur Lumens Groep: “Door onze ruimte te delen met andere organisaties wordt gemeenschapsgeld effectiever benut. Daarnaast ontstaat samenwerking tussen onze medewerkers en medewerkers van andere maatschappelijke organisaties.

.